Ez az oldal (és egyes külső összetevői) cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Elolvastam és az Ok gomb megnyomásával elfogadom ennek tényét és az ÁSZF-ben foglaltakat is.

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish

Jelenleg 122 vendég és egy tag online

2015. július 28., kedd 09:44

A sebzési rendszer működése

Írta: 
Értékelés:
(13 szavazat)

Az angol nyelvű fórumon Sharana nevű felhasználó igen részletesen összefoglalta és leírta a játékban működő sebzési mechanizmus működését, a következőkben ezen poszt fordítását olvashatjátok:

Mint már bizonyára észrevettétek, a WoWs-ban máshogy működnek a dolgok, mint a WoT-ban. Ennek az az oka, hogy a hajók jóval összetettebb szerkezetek, mivel nem csak egyszerű kompakt harci járművek, hanem akár úszó katonai bázisok is egyben. A hajók legtöbb komponensét mindössze olyan napi feladatok elvégzésére használják, melyeknek semmi köze a valós harci tevékenységhez. Az ilyen komponensek sérülése így nem csökkenti a hajó harci hatékonyságát, aminek aktuális mértékét a játékban a HP (életerő) testesíti meg.

A páncélzat felépítése, életerő

A WoWs-ban minden hajó különálló szekciókra van osztva, a hajó életereje pedig ezen szekciók fontosságának függvénye. Ha összeadjuk a hajó szekcióink életerejét azt látjuk, hogy sokkal nagyobb szám jön ki, mint ami a hajó hp-ja valójában. Ennek az az egyszerű oka, hogy a hajó harcképtelenné tételéhez nem kell minden egyes szekciónak megsemmisülnie. A hajó életerejének felét a citadella adja, ami a hajó legerősebben páncélozott része, hisz ez a motorteret és a lőszerraktárakat védi:

Vegyük a Fuso-t például, aminek a játékban a teljes életereje 57.100 hp. A hajótest 4 különböző (első, hátsó és két középső) szekcióra van osztva, melyek összesen 42.800 hp-val rendelkeznek. A citadella 57.100 hp-t birtokol. Emellett még vannak olyan különféle modulok is, mint a kormánylapát, az ágyúk és a felépítmény, melyek szintén képviselnek valamennyi életerőpontot.

Fentieknek megfelelően - és a WoT-tal ellentétben - itt nem csak egy sima páncéllemezt kell átütni, inkább egy torta szeleteihez lenne hasonlítható a dolog, mivel a célpont több szerkezeti egységet (réteget) is magába foglalhat, melyek mindegyike saját páncélzattal rendelkezik.

A súlyosabb sérülések elérése érdekében nem elég csak átütni a páncél, a lőszernek el is kell jutnia az egységen belül a megfelelő helyre. Ezek olyan létfontosságú helyek, mint például a motortér, lőszerraktár. A taton, a hajóorron vagy a felépítményeken okozott károk általában kevésbé jelentősek, hiszen ezek a részek nem tartalmaznak életbevágóan fontos elemeket. Az olyan jól védett helyeken pedig mint a motortér, a kritikus találathoz akár 3-4 (különböző vastagságú) páncélréteget is át kell ütni.

A páncélzat azonban igen nehéz, a hajó tömegének akár 40%-át is ez adhatja, így vannak olyan részek is a hajón, melyeket csak könnyű páncélzattal láttak el. Például egy cirkáló nem képes átütni egy csatahajó citadelláját normál távolságból, viszont módszeresen rombolhatja és tönkreteheti a védtelenebb szekciókat, ezzel is csökkentve az ellenséges hajó harci hatékonyságát (hp).

Lőszerek

Jelenleg két fajta lőszer érhető el a játékban: az AP (Armor Piercing - páncéltörő) és a HE (High Explosive - robbanó, repeszromboló). Az AP lőszereket arra tervezték, hogy viszonylag kis méretű robbantótöltettel vastagabb páncélokat üssön át. A HE lőszerek pedig elsősorban nagyméretű robbanótöltetük vékonyabb páncélzaton keresztüli becsapódásával (és robbanásával) okoznak károkat. Nagy általánosságban ezek a mechanizmusok hasonlítanak a WoT-ban tapasztaltakhoz, de azért van néhány alapvető különbség, mint pl. a gyújtószerkezetek működési algoritmusa.

A haditengerészeti ágyúknál komoly figyelmet fordítottak a lőszer felrobbanásának pillanatára is, miután az eltalálta a célpontot. A HE lőszerek gyújtószerkezete a becsapódás pillanatára van beállítva, ami azt jelenti, hogy a lőszer azonnal felrobbant, amint bármilyen felületbe csapódik, függetlenül annak vastagságától (akár vízfelület is). Az AP gyújtószerkezetek már másként vannak beállítva, éspedig a robbanás ideje némileg késleltetve van a becsapódás idejéhez képest. Ez a késleltetés lehetővé teszi, hogy az AP lőszer akár 10-15 méter mélyen is behatoljon a hajótestbe, mielőtt a kritikus részek közelében felrobban. Ha egy AP lőszer viszont könnyebben (vagy sehogy) páncélozott részekkel találkozik, képes akár anélkül átlyukasztani hajótestet, hogy közben felrobbanna.

Páncél átütése

Most ejtsünk néhány szót a páncél átütésének mechanikájáról is. Az átütés tényét a lőszerek sok paramétere befolyásolja: a lőszer súlya, ütközési sebessége, a kaliber aránya a páncél vastagságához, a beesési szög, a célpont tartóssága és még sok egyéb dolog. Röviden: Egy lőszer torkolati sebessége mindig állandó. Viszont ez a sebesség folyamatosan csökken a lőszer útja alatt (légellenállás, stb.) és ezáltal annak kinetikus energiájából is folyamatosan veszít. A tüzelési távolság változásával pedig a röppálya s így a beesési szög is állandóan változhat.

Ezért nagyon fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a szögekre. A lőszer simán lepattan ha a becsapódási szöge túl nagy (a nagy szög miatt megnő az effektív páncélvastagság).

A HE lőszerek viszont nem képesek lepattanni, hisz azok mindenképp felrobbannak a becsapódáskor, így okozva némi kárt, de HE-nél az az ideális, azaz úgy okozza a legnagyobb kárt, ha a lőszer áthatol némi páncélon mielőtt felrobbanna. A He lőszerek átütése a kaliberük 1/6-a, azaz pl. a Fuso esetében ez 356/6=59 mm körüli.

A szögek az AP lőszernél viszont már sokkal fontosabbak, hisz azok képesek lepattanni anélkül, hogy bármilyen kárt is okozhattak volna. Íme a jelenleg érvényben lévő értékek:

Ha a lőszer 0-30° közt csapódik be, automatikusan lepattan (piros szög). 30-40° közt a lőszer megpróbál normalizálni és átütni és ilyenkor az RNG dönti el hogy lepattan-e vagy sem. A lepattanás esélye ilyen esetekben 30°-nál 100%, 45°-nál 0%, a többi szögnél pedig arányosan a kettő közt (pl.: 33°-nél 75%, míg 41°-nál 25%). Ha a lőszer e módon nem pattan le, az átütés értéke csak ekkor kerül vizsgálatra, azaz lép érvénybe (ha a lőszer képes egyáltalán átütni a páncél). Ha a lőszer 45-90° között csapódik be, az átütés normál módon számítódik. Azonban vannak ezen szabály alól kivételek, mint pl. az áttörési paraméter. Ha a páncél (nem az effektív, hanem a vas vastagsága maga) kisebb mint a lőszer kaliberének 1/14,3 hányadosa, a lőszer át fog ütni, helyzettől függetlenül. Azaz a Fuso 356 mm-es ágyúja automatikusan átüt mindent 24,9 mm alatt.

Az átütés önmagában azonban nem garantálja az érdemi károkozást. Az AP lőszerek késleltetett gyújtószerkezettel vannak ellátva annak érdekében, hogy a lőszer minél mélyebbre hatolhasson a hajótestbe a páncélzaton keresztül, így biztosítva a legnagyobb károkat előidéző robbanást. Minden lőszernek van egy detonációs küszöbe is (a kaliber 1/6-a), ami a kaliberrel egyenes arányban növekszik. Ez a küszöb azon minimális páncélvastagságot jelenti, mellyel találkozva a detonátor még nem aktiválódik. Emiatt nem érdemes nagy kaliberű AP lőszerrel gyengén páncélozott célpontokra lőni, hisz a detonátort végül a kinetikus energia kapcsolja be, azonban ha a lőszer csak minimális páncéllal találkozik, akkor aktiválás, azaz robbanás nélkül simán csak keresztül megy a hajón.

Legyen megint a Fuso a példa. A lőszer detonátorának aktivációs küszöbe 59 mm, késleltetése pedig 0,033 másodperc. Mivel a lövedék sebessége 775 m/s, így az aktiválást követően a késleltetési idő alatt a lőszer még 25 métert halad, mielőtt felrobbanna. De csak akkor robban fel, ha találkozik 59 mm-nél vastagabb páncélzattal, ami aktiválja a detonátort. Ezért fordulhat elő, hogy pl. a rombolókon egyszerűen csak keresztül megy a lövedék úgy hogy egyáltalán nem vagy csak a hajó mögött a vízben robban fel.

Tehát a maximális kár eléréséhez a lőszernek a hajótestben kell robbannia, amire két lehetőség kínálkozik:

  • Vagy egy másik csatahajót lőjünk (Fuso esetében), hogy a hajótest elég vastag legyen ahhoz hogy a lőszer ne menjek keresztül rajta, azaz legyen benne megfelelően vastag páncél a detonátor aktiválásához. Ez történik, ha egy BB AP lőszere eltalálja egy cirkáló citadelláját:
  • Van egy másik dolog is ami segíthet a maximum károkat okozni: a vízvonal alatti átütés. Ilyenkor a vízbecsapódás pillanatában a detonátor élesedik, a lőszer viszont lelassul, így átütési képessége drasztikusan lecsökken. Ez az érték már nem lesz elég más csatahajók átütésére, azonban a kevésbé páncélozott DD-k és CA-k esetében a lőszer a hajótestben fog felrobbanni, hisz a lőszer lecsökkent sebessége miatt a hajótest sima keresztül lövése már nem lehetséges (a legtöbb egylövéses killt az ilyen esetek okozzák a DD-knél és CA-knál):

Okozott károk, sebzés kiszámítása

Most beszéljünk kicsit magukról az okozott károkról. A összetett páncél rendszerek és ballisztika kiszámítása után, már nincs szükség az RNG-re, a sebzés mértéke rögzített. Ha átütöd a citadellát, a maximális 1x-es sebzést viszed be (mármint a lőszer névleges sebzési értékének 1x-esét). Mivel a rombolóknak nincs citadellája, így a kazántérben okozott sérülés 0,5x-ös lesz. Minden egyéb helyen történő átütés, ami nem a citadella területét éri, 0,333x-os a sebzés, de ha az adott rész már súlyosan sérült, akkor a sebzés értéke lemegy 0,165x-ösre. A hajó keresztül lövése 0,1x-es, míg a lepattanó és a sikertelen átütés 0 sebzést okoz.

Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a HE lőszerekre is (ok, itt nincs keresztül lövés), csak azok képesek olyan külső modulok kritikus sebzésére is mint pl. a másodlagos és AA fegyverzet, vagy minden egyéb ami a repeszek sugarába kerül. Ezen károk (modulok hp-jának) összege lesz kijelezve sebzésként. Lehetséges a citadella átütés HE-vel azon cirkálókkal szemben, melyek kazántere (a kéménysor alatt) citadellának számít.

Persze léteznek más módok is a károkozásra (torpedók, bombák, tűz, süllyedés), beszéljünk most ezekről is kicsit, bár ezek mechanizmusa elég egyszerű.

A torpedó sebzése és a süllyesztés esélye függ a torpedótól magától és a hajó torpedó-elhárító rendszerétől is. A torpedó-elhárítás mértéke a szintek előrehaladtával nő, a tier 1 hajóknak nincs semmilyen (0%-os védelem), míg a tier 10-esnek a maximális 50%, azaz ennyivel kisebb sebzést visz be a torpedó illetve ennyivel kisebb eséllyel kezd el süllyedni a hajó (a többi tier védelme e két szám közt oszlik el).

A süllyedés által okozott kár mértéke is tier függő, ami 0,5% hp/mp (t1) és 0,125% hp/mp (t10) között oszlik el. Egyszerre csak egy süllyedési folyamat lehet aktív. A rombolók emellett megnövelt torpedósebzést kapnak a hajó középső szakaszában, ez az oka annak, hogy olykor egy olyan torpedó találata is elég a kilövésükhöz, melynek névleges sebzése kisebb mint a DD hp-ja maga.

A bombák HE lőszerként viselkednek, de az okozott tűz esélye jóval magasabb náluk (telitalálat esetén közel 100% egy azonos tierű hajón).

A tűzkár mértéke állandó, azaz tiertől független. A BB-k, CA-k és DD-k 0,3% hp/mp-cel égnek, míg a CV-knél ez az érték 0,4% hp/mp. Lehet azonban többszörös tűz is egy hajón, szekciónként egy (vagyis BB-knél és CV-knél akár 4 is), melyek sebzése összeadódik. Egy égő tüzet nem lehet újra meggyújtani (a számlálóját újraindítani). A tűz esélye azonban a tier növekedésével csökkenni kezd. Tier 1-ben 100% a kigyújtás esélye, míg tier 10-ben már csak 50%. Van egy "Fire prevention" kapitányi képzettség, mely 7%-kal csökkenti a kigyulladás esélyét. Ha lőszer alapértelmezés szerint 10%-os eséllyel okoz tüzet, akkor ez nem azt jelenti hogy ezzel a képzettséggel csak 3%-os esélye lesz rá, ugyanis a 7% a 10% szorzója, azaz 0,07*10=0,7%-kal csökkenti a gyulladás esélyét (9,3%-ra). Ha nem oltjuk el a tüzet, akkor az 60 másodpercig ég, de ezt kapitányi képzettségekkel és felszerelésekkel le lehet vinni akár 43 mp-re is.

Utoljára frissítve: 2015. augusztus 04., kedd 14:36

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#21 ledgeri 2016-09-01 17:50

iChase iskola
#20 BoogeyMan 2016-04-30 20:23
Szerintem teljesen random az egész sebzés hol ez jön be hol az nincs logikája csak ahogy a gép jónak látja és ezek a legnagyobb hibái a wargamingnet játékainak hogy a gép dönti el a szerencsédet pedig ez a helyzettől is ugyanúgy megvan és bőven elég volna.
Milyen emberekkel kerülsz egy csatába és milyen döntéseket hoznak meg milyen terepen és milyen erőfölényben harcolsz ezek a faktorok bőven elegek nem kell hogy a gép random módon eldöntse hogy most ez nem a te szerencséd pl: ugyanolyan szituban ugyanazzal a lövöldöztök egymásra mégis más lesz az eredmény igazságtalanul mert a gép döntötte el kettőtök között kinek adja a több esélyt na ez ami túl sok.
#19 pkrusi 2016-02-10 08:32
Idézet - DragonZ:
Idézet - pkrusi:
érzem én hogy sok idő lesz, mire megtanulom melyik szituban melyik lőszertípust kell használni...Mire eljutsz a 4-5 szintre addigra tudni fogod :)


Tegnap úgy vettem észre, hogy a robbanóval érdemes kiütni pár modult, tüzet gyújtani, s végén lehet kivégezni apval. Bár így belegondolva a helyezkedés nagyobb kihívás, nah meg a torpedó használat xD
#18 DragonZ [HNF] 2016-02-09 17:54
Idézet - pkrusi:
érzem én hogy sok idő lesz, mire megtanulom melyik szituban melyik lőszertípust kell használni...Mire eljutsz a 4-5 szintre addigra tudni fogod :)
#17 pkrusi 2016-02-09 13:02
érzem én hogy sok idő lesz, mire megtanulom melyik szituban melyik lőszertípust kell használni...
#16 geotigris9 2016-01-12 09:26
Egy kis ON:
Köszönet a linkelt videóért alább, tanulságos sok téren bár újat nem mondott nekem maximum pár dolgot felvillantott újra nálam. Bár én olyan vagyok, ha csapatban valaki(k) eladnak pl. egy már lényegében győztes kört azon azért én ki szoktam akadni rendesen attól függetlenül, hogy azért van mert pl. éppen ég a ház a kérdéses játékosnál vagy szimplán ilyen béna. Azon is ki akadok én nagyot hibázok vagy csak kicsit, de azon úszik el a csata érted "úszik" :D csak kis vicc volt. Szóval én leoltom mi egyéb a chat-en és adott esetben írok is neki miért nem ezt vagy azt csinálta amivel nyertünk volna. Szóval én inkább ott adom ki magamból a negatív impulzusokat (pl. nem a klaviatúrán végzek testi sértést, vagy magamba fojtom a fellángolt dühömet és szótlanul nézem csak a monitort a végén) és igen kendőzetlenül megmondom a véleményemet mert "csak" magamba tartani a feszkot nem egészséges. Ha meg nagyon felhúztam magam a csatán / csatákon mert már X-ik ilyen csata(még úgy is ha szintet váltok és nem változik a dolog) akkor fel-fűgesztem a játékot egy kis időre és még kiírom a magamból az eseményeket a "dühöngőben" mert lássuk be(nem vagyunk egyformák) nem mindenki tudja az ilyen csatákat 5 másodperc után elengedni. Főleg olyan aki mindent megtesz a győzelemért és nem csak legyint rá hogy "bukta és ez csak egy játék" és hasonló hozzáállású gémerek.
Szóval nekem igenis számít az, hogy nyertes legyen a csata bár mindig bele teszek anyait / apait nem mindig sikerül. A videóban elmondott faktorok kapcsán.

És két hozzászólóra (Black_Sheep_01 és BoogeyMan) végül is reagálva azt mondanám, hogy igen számít az milyen játékosok vannak a csapatban és milyen hajók akármi(ugye tankok adott esetben) tehát a statisztikájuk is abból le lehet vonni bizonyos konzekvenciát, de csak az alapján nem lehet megjósolni a csatát és, hogy hogy fog teljesíteni a csapat az adott játékos, hogy milyen eredmény születik a végén. (Azt azért megjegyzem halkan, hogy a statisztikák legritkább esetben fedik a valóságot teljes egészében vagy csak részben is!)

Hát ez nagyszerű, valahogyan sikerült eltünedeznem a hozzászólásom másik felét.... nem írom újra ahhhhhh

..legalábbis most nem
#15 BoogeyMan 2015-07-30 23:18
Idézet - Jacktor:
OFF off.

sorry jack
#14 Benign_Wolf33 [REKT] 2015-07-30 20:18
Idézet - Emerich37:
Akkor most visszatérve a sebzésre , megismétlek egy régi kérdést , ha átlövöd a vízvonal alatt, ami nem tudom egyáltalán lehetséges e, akkor elméletileg kaphat léket is az ellen?

nem tapasztaltam ilyet
#13 vonKurz 2015-07-30 19:56
itt azt írják hogy igen...

"Van egy másik dolog is ami segíthet a maximum károkat okozni: a vízvonal alatti átütés. Ilyenkor a vízbecsapódás pillanatában a detonátor élesedik, a lőszer viszont lelassul, így átütési képessége drasztikusan lecsökken. Ez az érték már nem lesz elég más csatahajók átütésére, azonban a kevésbé páncélozott DD-k és CA-k esetében a lőszer a hajótestben fog felrobbanni, hisz a lőszer lecsökkent sebessége miatt a hajótest sima keresztül lövése már nem lehetséges (a legtöbb egylövéses killt az ilyen esetek okozzák a DD-knél és CA-knál):"
#12 Emerich37 2015-07-30 17:56
Akkor most visszatérve a sebzésre , megismétlek egy régi kérdést , ha átlövöd a vízvonal alatt, ami nem tudom egyáltalán lehetséges e, akkor elméletileg kaphat léket is az ellen?
#11 Black_Sheep_01 2015-07-30 10:36
Mivel magyarázod, hogy a lilák 60%+-os winrate-tel rendelkeznek, miközben szerinted:

Idézet - BoogeyMan:

(20 esteből 1x persze hogy nem az én esetemben ritkán látok lilát akkor általában vesztünk vagy vesztenek


A kérdés költői volt.

Jacktor: ok, részemről befejeztem az off-ot. Wotinfo-n folytathatjuk? :P
#10 Jacktor 2015-07-30 09:18
OFF off.
#9 BoogeyMan 2015-07-30 08:59
Mint ahogy te is elismerted a csatádra nem fogja megmutatni milyen meccsed lesz nem fog kiderülni hogy ki hogy fog teljesíteni mert rengeteg tényezőtől függ ez a játék szóval akkor meg mire is jó ez az egész ostobaság?
Pélóméregetésre ennyi értelme van.

(20 esteből 1x persze hogy nem az én esetemben ritkán látok lilát akkor általában vesztünk vagy vesztenek mert azok nem teszik oda a tankjukat hanem hátul maradnak mások spotjából élve ezt a játékstílust lehet művelni ha csak a fraggyűjtés és az effit nézed aki meg játszani szeret vagy le se szarja esetleg egyáltalán nem is ismeri a statos hülyeséget az csak játszik egy jót ahelyett hogy ez foglalja le hogy hú milyen lesz az effim.)
+1 jó videó ha még nem láttad
www.youtube.com/watch?v=wnagX-bIYzE
4:47
Mennyi örömet lelsz benne nem függ az xvm színektől
#8 Black_Sheep_01 2015-07-30 00:24
Nem ostobaság. Sárga jobb, mint a lila? Előfordul, 20 esetből egyszer. Az is előfordul, hogy ammo rack-kel elszáll, kikapja az arty, vagy rossz helyre láncolják. De ez nem azt mutatja meg, hogy béna, hanem azt, hogy a többi csatájában kompenzálni tudja a balszerencsés köröket. A sárga nem, mert sokkal gyengébben teljesít hosszú távon.
Az XVM a hosszú távú teljesítményt mutatja, ebből lehet következtetni.

Engem is csaptak le sokkal gyengébb játékosok, ahogy én is lőttem ki jobbakat; ráadásul csapatjáték, az egyén kevésbé van hatással az eredményre, de alapvetően a bukó csatából is a lilák kihozzák a legtöbbet. Rengeteg körülményt kell figyelembe venni? Tényleg? XD Úgy gondolod, hogy nem tudom?

A példád ott sántít, hogy a jó játékost ritkán kapod el letolt gatyával a mező közepén, mert türelmes, és vigyáz a HP-jára. A sárgákra jellemző az ész nélküli előrerohanás.

Mondjuk tisztább lenne olyan accal beszélgetni, aki nem totál újreg, hanem evidens módon a WoT-os account-ját használja, így a "messziről jött ember" esete lehet. De nem kötök beléd, akkor sem, ha netán piros vagy, fekete vagy sárga. A véleményeddel nem értek egyet, mert nem érted a statisztika működését.

Az XVM jelzi, hogy hány csatája van az accnak. 5-6k csata alatt nem ítélek meg senkit, az a tanulóidő. Aki 10k csatánál piros vagy narancs, az nem érti/érzi ezt a játékot, nem fejlődőképes.

Idézet - BoogeyMan:

Hogy megértsed a miértjét ez a rendszer főként sebzés alapú vegyük példának az 1500-as effit amihez nem árt 1500-at sebezned átlag körönként na ugye ezt nem mindegy milyen szinten fogod művelni mert Tier10-ben elég 3-at lőni de pl: egy tigris tankkal Tier7-ben ezt kb: dupla teljesítménnyel fogod elérni mert legalább 6-ot kell lőnöd ami nem mindegy
és hogy fokozzuk az élvezeteket mivan ha IS tankkal mégy máris baszottul jobb player leszel mert 4-et tudtál valakibe lőni ami nem nagy teljesítmény


Ebből is látszik, hogy nem érted az XVM működését. A Te példádon keresztül: 1500 WN8 körül vagy az IS-sel és a T29-cel. Az előbbivel 20 ponttal magasabb az értéked, mint az utóbbival, pedig 200 sebzéssel kevesebbet produkálsz vele. Ugyanehhez a WN8 eredményhez a T-150-nel (T6) 789 sebzés is elegendő. A Lee-vel 375. Szerintem olvass utána, mielőtt vitatkoznál, mert így butaságokat írsz.

+nem kell bizonygatnod. A játék része jelenleg, használható, elérhető mindenkinek. Aki agyatlanul spammeli a HEAT-et az ellenfél láncába, mert a gold nagyobbat üt át, az meg is érdemli. Van, aki ésszel használja, van, aki nem. Engem nem foglalkoztat, hogy mivel ütnek át.
#7 BoogeyMan 2015-07-29 23:48
Kiss off de hát nem vagyok xvm fun és kizárt hogy pontos lenne mert nagy ostobaság az egész.
Pl: Sárga játékos jobban teljesít mint a zöld meg hupilila (megtörtént dolgok hogy a francba lehet hmm ha a te állításod igaz lenne akkor nem történne ilyen de aki ismeri a játékot az nap mint nap megtapasztalja létezik)

Nem fogja megmutatni az adott csatába milyen lesz valakinek a teljesítménye és ezek a tények.
Annyira pontos lenne nem esne meg velem többször is hogy kenderbe vágnak ilyen 900effes csúnya béna színűek pedig én meg 2000effes zöld vagyok szóval nem mutat pontosan semmit se mert a játékban rengeteg körülményt kell figyelembe venni amire te nem figyeltél.

Pl: Lehet ő is T32-ben ül de a teste nincs rejtve (mert mennie kell támadni), mint nekem akinek csak a tornya lóg ki ezen ő unicum tudása se fog segíteni, se a gold lőszer és neki kell támadni, mert ez a játékmód.
Szóval mi fog történni? Hogy jól beszopja ennyi effi ide vagy oda.

nickem mielőtt belekötsz mert ismerem a típusodat: CommanDos23

Persze a piros az általában az ami DE nehogy már benézed azt a player-t aki csak most kezdte és főként a kicsi tankjai húzzák le a stat-ját és csak épp hogy 1000csatán túl van.

Hogy megértsed a miértjét ez a rendszer főként sebzés alapú vegyük példának az 1500-as effit amihez nem árt 1500-at sebezned átlag körönként na ugye ezt nem mindegy milyen szinten fogod művelni mert Tier10-ben elég 3-at lőni de pl: egy tigris tankkal Tier7-ben ezt kb: dupla teljesítménnyel fogod elérni mert legalább 6-ot kell lőnöd ami nem mindegy
és hogy fokozzuk az élvezeteket mivan ha IS tankkal mégy máris baszottul jobb player leszel mert 4-et tudtál valakibe lőni ami nem nagy teljesítmény

+Jah noob ammo meg igenis hogyne számítana én még az őskörszakból való vagyok amikor még elmondhattuk hogy nem számít mert nem volt lényeges.
Pár degenerált gazdag kölyök futkározott vele béta után de most már mindenkinek elérhető creditért és boldog boldogtalan azzal lő.
Én tényleg nem mert hozzászoktam hogy nem használom bár ezt elhinni vagy bizonyítani nem lehet.

Aktuális akciók, küldetések

Fórum hozzászólások

Hasznos oldalak

Cikk hozzászólások