Amerikai cirkáló - T1 - Erie

  • Palanova
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 4 hónapja - 8 éve 4 hónapja #9071 Írta: Palanova
Amerikai cirkáló - T1 - Erie téma létrehozva Palanova által
Hajóelemzés

Történelmi háttér

1932-ben tervezték és 1936-ban állat szolgálatba. Két hajó: USS Erie (PG-50) és a USS Charleston (PG-51). Hogy mennyire minősülnek cirkálóknak az más kérdés, inkább ágyúnaszádok, gyakorlatilag a feladatuk a part menti vizek biztosítása, szükség esetén a parton harcolók támogatása illetve konvojok kísérete volt. A névadó 1942 november 12-ig teljesített szolgálatot amikor az U-136-os megtorpedózta konvoj kíséret közben. A hajó a manőverezés közben partra futott és a parton égett ki. A roncsot 1 héttel később elvontatták, de nem javították ki, 10 évvel később a nyílt vízre kivontatták és elsüllyesztették. A testvére átvészelte a a világháborút, mely végén Massachusett-i Tengerészeti Akadémiára került, ahol mint gyakorlóhajó szolgált egészen 1959-es nyugdíjazásáig.
Igen, az ott egy Curtiss SOC Seagull felderítőgép a kémény mögött.

Páncélzat /Survivability/ 10
9900 HP, ezt nem lehet fejleszteni, a második legtöbb HP a T1-esek között. Nehéz neki citadellát lőni, de kapni is nehéz.

Ágyúk /Arillery/ 36
4db 127mm-es van alapból 4 toronyba rendezve, 2 elöl, 2 hátul, lőtáv 9,6 km, forgási sebessége 18 másodperc, tűzgyorsaság 12 lövés/perc, HE sebzés: 1800, AP sebzés: 2200.
Fejleszthető 152mm-re, ám ekkor a tornyok forgási sebessége lassabb, 20 másodperc lesz és a tűzgyorsaság is lelassul 8,6 lövés/percre, sebzések is megnövekednek, HE sebzés: 2200, AP sebzés: 3000-re.
A viszonylag nagy lőtávolsága miatt könnyebb vele harcolni azonos szintű, de akár még egy szinttel magasabb ellenfelek ellen is. Japán cirkálókat ugyan nem lő túl, de németet akár 2 szinttel magasabbat is. Más kérdés hogy egy 18300 HP-s Kolberg (T3) ellen mit tehetünk egy T1 Erie-vel, mindenesetre a lehetőség adott.

Melyik lőszerrel mire?
HE lőszerrel célszerű addig míg felgyullad, utána meg AP. AP esetén ügyeljünk, hogy vagy max távolságról lőjünk vele, vagy 5 km-nél közelebbről, a maximális hatás miatt. A kettő között hajlamos a lepattanásra vagy a so-so 400dmg-re, az átütéskor járó 1200+dmg helyett.

Légvédelem /AA Defense/ 13
2,5 km-re "hatásos". Más kérdés hogy nem nagyon lesz rá szükség, hacsak nem szakaszolsz és T4 vagy afelettre kerülsz.

Torpedók (DD, CA, BB)
Adni nem tud, csak kapni, vagyis nem állnak rendelkezésére torpedók.

Agilitás /Maneuverabilty/ 32
20 csomó a max sebessége, majdnem a leglassabb a T1-esek között. Ettől függetlenül jól fordul, és a sebességváltásokra is jól reagál.

Láthatóság (DD) /Concealment/ 83
8,3km-ről már látható, ez erős középmezőny a T1-esek között.

Ajánlott játékstílus
Nincs kifejezett stílus ekkor még, hiszen nincs más hajótípus amire támaszkodni lehetne hogy a hiányosságainkat kiküszöbölje, így gyakorlatilag mehet a balhé lemming módra, vagyis, próbáljunk meg 1-2 társunkkal együtt haladva fókuszált ágyútűzzel egyesével levadászni az ellenfelek hajóit.
Valamint igyekezzünk kihasználni a viszonylag nagy lőtávolságunkat, különösen a német T1-2 cirkálók ellen.

Fogyóeszközök
Ott még nem tartunk, max a kapitány rumos üvegei azok amik elfogynak.

Ajánlott felszerelések
Egyetlen használható van, mégpedig a főlöveg fejlesztése, mely 20%-al csökkenti a főlövegek javítási idejét, a lőszerraktár robbanási esélyét és az ágyúk megsérülését. Más kérdés hogy 125.000-t egy T1-es hajóra megéri-e áldozni, mikor később sokkal nagyobb szükség lesz a zsetonra.

Ajánlott kapitányi képzettségek
Kezdő kapitányunk esetén nem nagyon van osztható skill pont még.

Előnyök és hátrányok
Kellemes kezdőhajó, de kicsit csalóka is egyben, hiszen ennek a tervezésén érződik a világháború előszele (1932-1936), kevés, de jól elhelyezett tornyok, légvédelem, gyors fordulás. Ezekkel az előnyökkel majd a Phoenix, Omaha és Cleveland hajóosztályoknál fogunk ismét találkozni, sok sok Xp-vel és pár szinttel később.

Fejlesztési fa
Ágyúknál kitárgyaltuk a fejleszthetőségét, és ezt talán érdemes is, hiszen amikor továbblépünk, ez a hajóosztályunk Elite besorolást kap, így hatékonyabban tudunk vele free xp-t gyűjteni, és egy darabig emiatt nem is biztos hogy megéri eladni. Attól függ persze hogy mennyi és milyen hajóval szeretnénk játszani. Lehet úgy is haladni hogy a kapitányt folyton áttenni és egy nemzetnél csak 1-2 hajót tartunk meg, amikkel haladni szeretnénk. Ez esetben nem érdemes kifejleszteni, de a kapitányt vigyük tovább.

Összehasonlítás a többi szintbeli hajóval
HajóosztálySurvivability_Arillery_AA-Defense_Maneuverability_Concealment
USA - Erie1036133283
USSR - Orlan925114986
Japan - Hashidate1016173087
Germany - Hermelin922234581
Ebből látszik, hogy nem áll olyan rossz helyen, sőt ágyúk terén kifejezetten erős, még ha a manőverezésben és a láthatóságban el is marad a többi nemzettől.

Készült a 0.5.1.2 verzió alapján.
Forrás:
en.wikipedia.org/wiki/Erie-class_gunboat
Utolsó szerkesztés: 8 éve 4 hónapja Palanova által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.179 másodperc

Fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Please publish modules in offcanvas position.

Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.