Jelenleg 26 vendég és egy tag online

2015. augusztus 26., szerda 11:35

0.4.1 - Verzióváltás + Release Note

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)
0.4.1

EU-n ma (05:00-08:00) érkezik a következő nagyobb, 0.4.1-es verzió.
A fő változásokról a cikkben olvashattok:

Hajó kiegyensúlyozások és egyéb fejlesztések

A kiegyensúlyozások kétségtelenül az egyik legfontosabb és legérzékenyebb részei minden frissítésnek. Ezek minden alkalommal egyszerre negatív és pozitív visszajelzések özönét is zúdítják ránk. Bármik is legyenek, ezek a kiigazítások fontos részei a játékmenet csiszolgatásának. Íme a legfontosabb változások listája (további részletek később):

  • A csatahajók fő ágyúinak pontossága jelentősen megnő 3 kilométeren belül.
  • Az előrendelt prémium Sims és Yubari hajók is tökéletesítve lesznek. Előbbi kap egy új torpedó készletet (lassabb, de nagyobb hatótávú torpedókkal), míg utóbbi kap egy "Defensive armament" fogyóeszközt, mellyel megnőnek légvédelmi képességei.
  • Sok japán és amerikai hajó lesz újraegyensúlyozva:

Emellett a fejlesztők a játék olyan egyéb részein is csiszoltak még, mint például a kliens teljesítményén (kevesebb tárhelyszükséglet), a zenén és a hangokon, a felhasználói felületen és néhány vitatott játékmenet technikán is (pl. a pálya szélén a vonalon driftelő hajókat normálisan be lehet majd célozni).

Ranked Battles / Rangsorolt csaták

Azon játékosok, akik egy jó csatába szeretnének kerülni, hozzájuk hasonló játékosokkal (szövetségeseket és riválisokat is tekintve), azok a Ranked Battle-t (mostantól RB) indítva ezt minden erőlködés nélkül megtehetik majd.

A Ranked Battles egy szezonon át tartó esemény, mely elérhető lesz minden minimum 9-es fiók szinttel (account level) rendelkező játékos számára tier 6-7-es hajókkal (szakaszok kizárva). Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hajót és az RB csatatípust és belépsz a csatába.

Ezek a csaták kissé eltérnek társaiktól: minden csapat max. 7 játékosból állhat illetve a CV-k és BB-k száma limitálva van rendre 1-ben és 2-ben.

Az XP és kredit mellett minden RB játékos csillagokat is gyűjthet győzelmeivel. Mikor egy játékos elér egy bizonyos számú csillagot, kap egy új besorolást, szintet, mely eredményeit is tükrözi majd.

A szintek három csoportba sorolhatóak. Az első csoport kezdők csoportja, itt könnyített feltételekkel lehet magasabb szinteket elérni. A másik két csoport már a haladóké, ahol azonban a vesztett csaták a csillagok elvesztését és ezáltal akár a szint elvesztését is jelentik. A 2. és 3. csoport magasabb szintű versengést tesz majd lehetővé a játékosok között. Apropó verseny...

A játékosok kizárólag a szintjük csoportjába tartozó játékosokkal kerülhetnek össze. Igen, a játékosok győzelmeik alapján lesznek csoportosítva. Mikor a játékosok elérnek egy bizonyos szintet, in-game tartalékokat kapnak. A jövőben a fejlesztők néhány egyedi nyeremény bevezetését is tervezi a megszerzett csillagok alapján.

Magától értetődik hogy a RB első szezonja, ami a verzióváltás után 1-2 héttel van betervezve, még teszt üzemben fog futni. Megvizsgáljuk az összegyűlt adatokat és statisztikákat, a visszajelzéseket, amit további fejlesztések és optimalizációk követnek majd.

Új térképek: The Strait és Solomon Islands

Légi irányítás: nincs több egy klikkes parancs

Miközben a torpedós és bombázó repülők jóval hatékonyabbak egy ügyes kéz vezérlése alatt, a vadászgépek irányítása főként "elindít és elfelejt" alapon működik. A 0.4.1 alapvetően megváltoztatja ezt a megközelítést. Mostantól megparancsolhatod a vadászaidnak hogy alkalmazzanak zárótüzet a térkép egy adott zónájára, ugyanúgy mint ahogy a TB és DB repülők is teszik. Ezen technika alkalmazásával a vadászok elveszítik ugyan a lőszerkészletük nagyját, azonban ha helyesen használjuk, az jelentősen megritkítja az ellenséges formációkat és segít felülkerekednek rajtuk.

MM: Úton az egyenlőség felé

Eljutottunk odáig, hogy elég statisztikai adatot gyűjthessünk az MM rendszer tovább fejlesztéséhez, ezekkel a fejlesztésekkel is találkozhattok majd az új verzióban. Ilyen lesz pl. hogy a repülőgép-hordozók szigorúan csak szimmetrikusan kerülhetnek majd egy csatába, a darabszámukat és a tierjüket tekintve is! Ez jelentősen megnöveli majd a csaták kiegyensúlyozottságát.

Utoljára frissítve: 2015. szeptember 03., csütörtök 09:02

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#47 vonKurz 2015-09-04 18:04
van változás amúgy, végre lehet játszani tizes CV-vel, csak most a csatahajókra van bízva a dolog, minden CV fullig van pakolva vadászokkal, összes Haku 4 vadász +4 bombázóval tolja, 4 bombázó nagyon kevés ahhoz, hogy kárt okozzon tizes légvédelemben, innentől meg döntetlen újra és újra...
#46 Tutajos 2015-09-04 17:28
No para a lagot,és a béta grafika minőséget nem kell,túl érzékenyen kezelni. WoT full HD_n max grafikán fut nálam hibátlanúl. A Warshyp elég sokszor dadog. Ne fussunk felesleges köröket,ami béta az béna...
#45 sgt_dog 2015-09-04 14:53
Nem akarom elkiabálni,de a délelőtti,délutáni órákban sokkal jobban fut a játék,sokkal kevesebbet laggolok a gyengécske gépemmel,mint eddig. Este felé már rosszabb...
A váltással miért nőtt kb egy 100-ast az átlag xp? nem drogozok,nem csipás a szemem,meg egy nap alatt nem tanultam meg játszani:)
#44 Doktoruur [T-F-K] 2015-09-04 08:14
Bevallom, sok változtatást nem érzek... Csatahajó rövidtávon elé-mögé lő. Furu továbbra is gyenge, bár mintha gyorsabban töltene. De hol a 10km-es torpedó? A Clev mintha pontosabb lenne, Murmansk légvédelme meg kevésbé hatékony. A vonal patkányok továbbra is oda mennek, mert ott 1 mm a célkereszten 1km.... Az új pályák bejönnek.

Szerk: 4k xp és lesz a Furun 10km-es torpedó.
#43 vonKurz 2015-09-04 07:09
én a világ végén lakom, Győr mellett 15km-re, gondolom mint az ország legelmaradottabb vidéke nem kell csodálkozni, hogy 1 megás netem van, még 6 rugóba se kerül egészen, a Telekomnál :)
mivel nem torrentezem, és nem töltöttem le ezen kívül semmit simán lejött96%-ra reggel8tól éjfélig, most reggel szerettem volna kipróbálni a tegnapelőtt vett Hakut, aztán 9 perc várakozás után szépen feladtam...

egyébként a kifejlesztett hajóknál rendben van, hogy megpróbálja a CV-t ugyanolyan tierbe rakni, de egy stock tizes CV-vel nagyon nagyon izgalmas 100k xp lesz mire egy fullos tizes ellen összekapja magát...
#42 Pocak2 2015-09-03 18:54
Csak nekem ezer millió év mire frissül? :o :(
#41 Grievous [WBF] 2015-09-03 17:07
Itt az sincs :P 5k-s település (hivatalosan város az ezredforduló óta). Van-e türelmem? Itt a wotot volt ,hogy 300 pinggel kaptam el (átlagban inkább 80 és 150 között van), a wows alapból nem muzsikál jól a G505-ös lenovomon (nem gamer laptop), így a magas ping mellé alacsony fps, köszi, kihagyom :D

Már nem wotoztam, wowsoztam augusztus 2. hete óta, az idegeim rendbe jöttek, és letudtam 50 gigányi animét :-*
#40 Bivaly83 2015-09-03 16:30
Nem tudom, türelmed az van biztos, én valószínű felkötném magam , de inkább irány egy netcafe és ott leszedni pendire azt go haza :D
#39 Grievous [WBF] 2015-09-03 13:12
Idézet - Jacktor:
60KB? Az alsó hangon is 7,5 óra ha csutkán töltöd. Milyen net, mikrós?

Valami 1880-ról megmaradt telegráf :w00t:

Amúgy ahol most vagyok, ott nincs rendes kábelnet, a szolgáltató egy kiscég az egyik közeli településről. Mamám aszerint nézte a netet, hogy melyik a legolcsóbb. Telekom lehetett volna még kicsit drágábban (unokatesóméknál az van), de az 1 megás net asszem (meg mintha viharban elmenne nekik az) (Ahogy hallom vezetékes szennyvíz sincs rendesen itt megoldva, valami kis átmérőjű csövet használtak anno, ami gyakran eldugul, mamámék szerencsére nincsenek a hálózaton :D )

7,5 óra? Nem tudom, futás időnek 5 órát írt ki a Deluge (utorrentet ritkán használom)
#38 Jacktor 2015-09-03 12:11
60KB? Az alsó hangon is 7,5 óra ha csutkán töltöd. Milyen net, mikrós?
#37 Grievous [WBF] 2015-09-03 11:32
Idézet - Fujipapa:
Idézet - Grievous:
Mekkora patch? Ha fél giga kb akkor elkezdem ma leszedni, de ha több, akkor várok vele még másfél hetet (net ennyit bír vidéken)


1550Mb volt! De jól bírják a szerverek tökéletesen lehet letölteni full sávszéllel

Az a gond, hogy max 60kb-tel tudok tölteni :D Ilt más torrentek és youtube videók letöltése elsőbbséget élveznek 8)
(wot tegnap megállásokkal együtt kb 6 óra alatt jött le, és az csak a harmada ennek a fájlméretnek :-* )


Idézet - Jacktor:
Idézet - Trucker39:
Igen és azért mert megkaptad te is valószínüleg a Rank 9-t, ami 3 millió credit-l jár együtt.

:w00t:
Welcome Amagi!

A mázlista :D
Legalább nekem se 21k creditem lesz a kikötőmbe, New York test csere meglesz
#36 Jacktor 2015-09-03 10:42
Idézet - Trucker39:
Igen és azért mert megkaptad te is valószínüleg a Rank 9-t, ami 3 millió credit-l jár együtt.

:w00t:
Welcome Amagi!
#35 Fujipapa 2015-09-03 10:38
Idézet - Grievous:
Mekkora patch? Ha fél giga kb akkor elkezdem ma leszedni, de ha több, akkor várok vele még másfél hetet (net ennyit bír vidéken)


1550Mb volt! De jól bírják a szerverek tökéletesen lehet letölteni full sávszéllel

Idézet - James Onedin:
Az lesz az köszönöm!Ez a Rank 9,még pár napig nem működik???


Még pár napot kell rá várni.
Szerintem jól kivárják, hogy mindenki átálljon a legfrissebb kliensre és össze eresztik a bandát! :)

Action Station! :)

Get ready for intense battles on the high seas starting September 17!
#34 James Onedin [T-F-K] 2015-09-03 09:59
Az lesz az köszönöm!Ez a Rank 9,még pár napig nem működik???
#33 Trucker39 [STW] 2015-09-03 09:58
Igen és azért mert megkaptad te is valószínüleg a Rank 9-t, ami 3 millió credit-l jár együtt.

Aktuális akciók, küldetések

Fórum hozzászólások

Hasznos oldalak

Cikk hozzászólások