Jelenleg 52 vendég és egy tag online

2015. március 31., kedd 12:17

Felderítés és láthatóság

Írta: 
Értékelés:
(7 szavazat)

A WoWs-ban a felderítés automatikusan történik, hasonlóan a WoT-hoz. A kisebb hajók itt is jobb álcázási képességgel rendelkeznek mint a nagyobb hajók. 

Ha a dokkban vagy, ráklikkelhetsz minden egyes statisztikai adatra és láthatod azok konkrét hatását a hajóra nézve. Például ha a Láthatóságra (Visibility) klikkelsz, láthatod a távolságot, melyről a hajód fel lesz derítve szárazföldi célpontok és repülők által. Ez az érték egy konstans (nem módosítható) érték, de vannak azért kivételek.

  • A rombolók képesek füstfelhőt létrehozni, ami értelemszerűen lecsökkenti a látótávolságot (hogy pontosan mennyivel, még nem ismert). Ahhoz, hogy a felhő kifejtse hatását a hajódra, mögötte vagy benne kell állnod. Ha a széleken állsz a hajóddal, akkor a normál spot szabályok és távolságok vonatkoznak rád.
  • Ha tüzelsz az ágyúddal (a torpedók nem tartoznak ide), akkor megnő a hajód láthatósága. Ha például egy Csatahajó (BB) elsüti az ágyúit, akkor akár 20 km-es távolságról is fel lehet deríteni. Alapvetően mikor lősz az ágyúval, az nagyjából azt feltételezi hogy meg is láttak (a kapitánynak van egy képessége, ami jelzi ha felderítették a hajót). Ez a hatás a másodlagos és légelhárító (AA) ágyúkra is vonatkozik, ezért ha pl. egy ködfelhőben állsz épp és nem akarod elsütni a légvédelmi ágyúidat, akkor a P lenyomásával inaktiválhatod azokat.
  • Emellett az ellenségnek közvetlen rálátással kell rendelkeznie a hajódra ahhoz, hogy felderíthessen (felderítő repülőkre is érvényes). Bármilyen sziget közted és a ellenség közt garantálja azt, hogy láthatatlan maradj.
Utoljára frissítve: 2015. július 27., hétfő 14:51

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#3 Kageoni 2015-07-13 15:45
Miért van az hogy a repülőgép hordozókat csak 5-6 Kmről lehet észre venni. Néha még ennél is kevesebb. Pedig a láthatósága 10 Km. Nyílt óceán, nem volt köztünk semmi domb. Az én rombolómat viszont simán meglátják 6 kmről, ahogy az meg is van adva.
#2 MatykoIV 2015-04-01 08:54
Illetve tudsz felszerelést is venni ami növeli az álca értéket valamint skillet is tudsz kifejleszteni ami hatással van az álcaértékre.
#1 marcus 2015-03-31 13:54
Sziasztok!
Köszi szépen.

Aktuális akciók, küldetések

Fórum hozzászólások

Hasznos oldalak

Cikk hozzászólások

Legtöbbet hozzászólt (2 hét)