- Köszönetek: 490
Ezt vágom,ha nekem szólt.Nem is kérdeztem hogy miért annyi a sebzés amennyi.Phaser írta: Ehhh... Na akkor még egyszer, hogy miért lövünk csatahajóval 1300-as sebzéseket.
"A páncéltörő lövedékeknél -a lövedéktípus szakirodalomban használt rövidítése APC, az angol Armour Piercing Cap után- , a gyújtó 0,035 sec késleltetéssel lépett működésbe. A késleltetésre azért volt szükség, hogy a lövedék ne közvetlenül ütközésre robbanjon, hanem legyen elég ideje arra, hogy átüsse az ellenséges hajó páncélzatát, és annak belsejében robbanjon fel. Ez persze azzal járt, hogy gyengébben páncélozott célpontok ellen az APC lövedék gyújtója vagy egyáltalán nem lépett működésbe, vagy a késleltetés miatt a gránát csak akkor robbant fel, amikor már keresztülment a hajón."
A játékban ezt overpenetration-nak nevezik és ilyenkor csak minimális sebzést szenved el a célpont. Nincs ezzel semmi baj, AP lőszer esetén ez igy működik és kész. Ezért használtak pl a német haditengerészetnél az AP-n kivül még 2 fajta HE lövedéket:(ezek a 380mm-es lövedékek adatai) A fenékgyutaccsal és sapkával felszerelt nagy robbanóerejű lövedékek -Sprenggranate L/4,5 Bodenzünder mit Haube, vagyis a HE (High Explosion) lövedékek- hossza 1,71 méter, a töltet tömege 32,6 kg volt. Ezeket a lövedékeket a gyengében páncélozott célpontok, például a cirkálók ellen használták.
Ugyanebbe a típusba tartozott a harmadik lövedékfajta is -Sprenggranate L/4,6 Kopfzünder mit Haube-, mely azonban fenékgyújtó helyett orrgyújtóval volt ellátva, így becsapódáskor azonnal robbant. Ezeket főleg az úgynevezett „lágy” célpontok, vagyis a páncélozatlan kereskedelmi hajók, illetve rombolók ellen használták. A lövedék hossza 1,748 méter, a töltet tömege 64,25 kg volt.
Ebből csak az utóbbi HE tipus létezik a játékban.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Semmi gond.Phaser írta: Akkor ne haragudj félreértettem. Azt hittem az okot nem tudod. Elnézést.
Ez a weboldal sütiket használ annak biztosítására, hogy Ön a lehető legjobb élményben részesüljön oldalunkon.